Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI e-Administraţie pentru cetăţenii din Bistriţa-Năsaud

ro

03 Mar, 2011 17:56 903 Marime text

Bucureşti, 03 martie, 2011. Ministrul Comunicaţiilor, domnul Valerian Vreme, a semnat astăzi, 03 martie, 2011, alături de Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul Daniel-Cristian Florian, un contract de finanţare din fonduri structurale, pentru proiectul "@dministraţie modernă în slujba cetăţeanului".

În cadrul evenimentului a fost prezent şi Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Ioan Oltean.

Valoarea totală a proiectului este de 2.078.768,68 lei, din care 1.676.571,52 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile.

Scopul proiectului este de a pune la dispoziţia cetăţenilor, un sistem de tip e-administraţie, pentru furnizarea de servicii publice electronice, prin informatizarea a 15 fluxuri de lucru interne.

Implementarea acestui proiect va oferi posibilitatea atât cetățenilor, cât și agenților economici, de a interacţiona, în mod bidirecţional, cu serviciile de administraţie, pentru a obține informații de interes public, dar și pentru a primi răspuns la solicitări.

Prin intermediul sistemului, cetăţenii vor avea acces la următoarele tipuri de servicii electronice:

  • Vizualizarea informaţiilor publice on-line;
  • Descărcarea de formulare-avize pentru completare;
  • Consultarea stadiului unei cereri depuse;
  • Audienţă on-line;
  • Plata on-line a taxelor-plată de apostilare;
  • Informare integrată pentru cetăţeni şi mediul de afaceri în domeniul serviciilor publice de eliberare paşapoarte, permise auto, înmatriculări, apostilare documente, eliberarea autorizaţiilor pentru colectarea deşeurilor.

Precizăm că, un număr de 291 de persoane vor fi instruite pentru utilizarea aplicaţiei informatice.

De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate, ca urmare a realizării proiectului, în totalul serviciilor furnizate de solicitant va creşte până la 63% la finalul implementării proiectului.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii