Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratie eCall

ro

05 May, 2010 22:10 1089 Marime text

Declaraţie eCall

În data de 4 mai, la Bruxelles, Ministrul român al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, domnul Gabriel Sandu, a semnat, împreună cu doamna Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru Agenda digitală, Memorandumul de Înţelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor.

Cu prilejul ceremoniei de semnare, domnul Gabriel Sandu a susţinut o alocuţiune prin care şi-a exprimat sprijinul pentru demersul Comisiei Europene, subliniind dorinţa României de a se implica activ în operaţionalizarea sistemului eCall.

Stimată doamnă vicepreşedinte al Comisiei Europene,
Stimaţi colegi,
Distinsă audienţă,

Semnarea de către România a Memorandumului de Înţelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor reprezintă o recunoaştere de către Guvernul român a nevoii de consolidare a cooperării la nivel naţional şi european între toţi cei implicaţi – fie că sunt autorităţi publice, constructori de automobile sau operatori de telefonie mobilă –  pentru a accelera introducerea unui sistem care poate salva vieţi omeneşti.

Apreciez că iniţiativa Comisiei Europene constituie un demers deosebit de important pentru creşterea siguranţei pe drumurile europene. Pentru România, ţară care se regăseşte pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de accidente mortale din UE (raportat la numărul total de accidente, în România, unul din trei accidente se soldează cu cel puţin un deces), iniţiativa Comisiei Europene constituie un demers ce trebuie susţinut, având în vedere că prin introducerea acestei tehnologii se poate ajunge la un număr mai scăzut de victime ale accidentelor rutiere. 

Buna funcţionare a Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă – 112 a reprezentat şi reprezintă o prioritate naţională pentru ţara noastră, drept pentru care suntem hotărâţi să sprijinim iniţiativele comunitare menite să îmbunătăţească accesul cetăţenilor la serviciile de urgenţă.

Salut, cu acest prilej, demersul de constientizare a necesităţii implementării urgente a sistemului eCall la nivel european, şi doresc să vă asigur că ţara mea se angajează să se implice activ în iniţiativele europene care permit identificarea unor soluţii rapide de echipare a tuturor vehiculelor cu noua tehnologie.

Camelia Enachioiu
Biroul de Presa MCSI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii