Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cetăţean turc cercetat pentru călăuzirea a 88 de migranţi afgani, iranieni, irakieni şi sirieni pe Marea Neagră 16 oct 2014

ro

16 Oct, 2014 14:35 1445 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi pentru un cetăţean turc care a facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcaţiune pe Marea Neagră, a 24 de cetăţeni afgani, 55 irakieni, 5 iranieni şi 4 sirieni care au declarat că doreau să ajungă în ţări din Uniunea Europeană.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul interceptării, în data de 15.10.2014, a unei ambarcaţiuni suspecte pe Marea Neagră, pe care se aflau 89 de persoane aflate in pericol de înec din cauza marii agitate.

          Astfel, după remorcarea ambarcaţiunii în cauză, aducerea in siguranţa la mal a persoanelor aflate in ea si efectuarea procedurilor standard, persoanele adulte au fost audiate la sediul Gărzii de Coastă.

In urma audierilor, s-a stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii care era condusa de un cetăţean turc, se aflau 24 cetăţeni afgani, 55 de irakieni, 5 iranieni şi 4 sirieni, adulţi şi copii, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 39 ani. Cei in cauza au declarat ca intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre alte ţări din Uniunea Europeană.

În urma cercetărilor a mai reieşit faptul că ambarcaţiunea tip yacht, în lungime de 15 metri, a plecat în urmă cu trei zile dintr-un port situat în apropierea Istanbulului, fiind condusă de cetăţeanul turc G. Aydin, în vârstă de 51 ani.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin. 1, respectiv de art. 263, alin. 1 şi 2 din Cod Penal.

 Cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa să îl prezinte instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

La finalizarea cercetărilor, întregul grup de migranţi din Orientul Mijlociu va intra în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii