Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinţa de evaluare a Inspectoratul General al Poliției Române 2016

ro

22 Feb, 2017 14:44 1319 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a participat miercuri, 22 februarie a.c., la ședința de evaluare a activității desfășurate în anul 2016 de către Inspectoratul General al Poliției Române.

Cu acest prilej, doamna ministru a subliniat faptul că Poliția Română și-a atins obiectivele fixate pentru anul 2016: ”Este un aspect confirmat și prin creșterea nivelului de siguranță a cetățeanului pentru al V-lea an consecutiv. Creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului este un obiectiv pe care ni l-am asumat și noi în actuala echipă”.

Totodată, Carmen Dan a cerut ca în acest an un accent deosebit să fie pus ”pe întărirea autorității polițistului și creșterea fermității în aplicarea legii. Vă acord tot sprijinul meu pentru ca statutul de polițist să fie recunoscut în societate pe măsura riscurilor și a muncii pe care o depuneți în sprijinul comunității”.

”Apreciez, în mod special, capacitatea dumneavoastră de adaptare. Criminalitatea este într-o permanentă dinamică și diversificare, trăim într-un context internațional și regional diferit de anii anteriori și ne confruntăm cu situații care constituie adevărate provocări chiar și pentru cei mai buni.
Ați colaborat cu parteneri din SUA și din Europa, ați rezolvat împreună cazuri de anvergură, iar colegilor dumneavoastră din străinătate le-ați arătat că sunteți egalul lor atunci când vine vorba de profesionalism și implicare. Sunt mândră de rezultatele dumneavoastră!”,  a precizat doamna ministru.

În cadrul ședinței de bilanț, ministrul afacerilor interne a precizat că va colabora cu reprezentanții sindicali pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă structurile de poliție, printre care deficitul de personal, salarizarea, programul de lucru, lipsa unor dotări moderne, aspecte ce le consideră, de asemenea priorități ale mandatului.

***

În anul 2016, efectivele IGPR au intervenit pentru soluționare a peste 730.000 de cazuri sesizate prin numărul unic de urgență 112, au aplanat aproximativ 141.000 de stări conflictuale potențiale a degenera în violențe, au asigurat măsurile de ordine publică la 43.000 de adunări publice. Aproximativ 5.000 de persoane au fost salvate ca urmare a intervențiilor polițiștilor.

În 2016, criminalitatea sesizată a înregistrat cele mai mici valori din ultimii 9 ani, iar infracționalitatea stradală a înregistrat cea mai mică valoare din ultimii 11 ani.

Totodată, numărul infracțiunilor comise în zona adiacentă unităților de învățământ a scăzut cu aproape 12 % față de anul precedent, fiind în scădere pentru al treilea an consecutiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii