Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținut de polițiștii capitalei pentru uciderea animalelor cu intenție fără drept

ro

21 Sep, 2023 12:34 603 Marime text
La data de 20 septembrie 2023, poliţiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti -  Serviciul pentru Protecția Animalelor au reținut un bărbat, în vârstă de 62 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție fără drept.

La data menționată, în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție și ai Serviciului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că un bărbat și-ar fi aruncat câinele, de la un etaj superior al unui bloc, din Sectorul 2.
La fața locului, s-au deplasat polițiștii celor două subunități, împreună cu un medic veterinar din cadrul Serviciului pentru Protecția Animalelor, pentru efectuarea cercetărilor.
Astfel, s-a stabilit faptul că, în timp ce se aflau în locuința situată la etajul 5 al unui bloc din Sectorul 2, în urma unui conflict între doi soți, bărbatul ar fi luat câinele aflat în imobil și l-ar fi aruncat de la fereastra balconului.

De asemenea, din cauza leziunilor suferite, câinele a decedat, acesta fiind transportat la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală.
Totodată, bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție fără drept.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii