Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, acțiuni pentru trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept

ro

05 Apr, 2024 11:56 323 Marime text
Nr. 523 din 4 aprilie 2024
 
PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI
 
La data de 3 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată.
 
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada aprilie 2023 – 3 aprilie 2024, una dintre persoanele cercetate ar fi procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3 – CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) către consumatori din județul Vrancea.
 
De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că, în același interval de timp, celelalte  două persoane ar fi achiziționat de la prima persoană, în mod repetat și în scopul revânzării, cantități de droguri de mare risc, de tipul cristal.
 
În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate, au fost descoperite si ridicate cantități de substanțe interzise, 2 mini cântare electronice, 4 grindere, bancnote rulate, carduri și alte obiecte care prezintă urme de substanțe susceptibile a fi droguri, 6 telefoane mobile și 1 pistol cu bile din cauciuc.
 
Totodată, au fost puse în executare și 12 mandate de aducere.
 
La data de 3 aprilie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată.
 
La data de 4 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii