Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Perchezii domiciliare

ro

11 Oct, 2023 08:46 414 Marime text
Nr. 1.161 din 11 octombrie 2023
 
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNE, FALS INFORMATIC, FALS MATERIAL ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE ȘI UZ DE FALS
 
La data de 11 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pun în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
 
Video: https://youtu.be/TGqz9-qiadM
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2022 - ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de cărți de identitate reale și 160 de cărți de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obținut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei.
 
La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, vor fi conduse peste 10 persoane, în vederea audierii.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor, ai serviciilor de investigații criminale și al luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale din Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, București și Ilfov.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii