Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 01 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Două femei pe bulevardul Gării, din Brașov, au sustras unui bărbat aproximativ 76.000 de euro și bijuterii din metal galben

ro

06 Dec, 2023 15:13 553 Marime text
Nr. 1.471 din 6 decembrie 2023
 
 
REȚINUTE PENTRU FURT CALIFICAT
 
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu două persoane cercetate în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Video - https://youtu.be/ZA7SPxKqMyo
 
La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla împreună cu două femei pe bulevardul Gării, din municipiul Brașov, acestea i-ar fi sustras aproximativ 76.000 de euro și bijuterii din metal galben.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au clarificat împrejurările descrise în sesizare și au stabilit faptul că, la data menționată, în timp ce se afla în zona Gării, persoana vătămată ar fi fost abordată de două femei, care i-ar fi propus să întrețină relații sexuale.
 
Întrucât a acceptat propunerea, bărbatul s-ar fi deplasat împreună cu cele două femei într-un loc retras, din proximitatea Gării Brașov, unde a fost determinat să consume băuturi alcoolice până la inconștiență. 
 
După ce și-ar fi revenit, bărbatul a constatat faptul că, din borseta pe care o purta, lipseau 76.000 de euro, precum și faptul că îi lipsesc bijuteriile din metal galben, respectiv un lanț cu medalion, brățară și inel.
 
De la momentul sesizării, polițiștii au desfășurat activități operative de investigare, inițial pentru stabilirea identității persoanelor bănuite și ulterior, prin efortul comun depus de către polițiști și procurorul de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru documentarea activității infracționale, depistarea femeilor și recuperarea prejudiciului.
 
Astfel, la data de 5 decembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Serviciul Criminalistic Brașov, Secția 1 Rurală Feldioara și Postul de Poliție Dobârlău din cadrul I.P.J. Covasna, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor două femei, unde au fost descoperite mai multe bunuri și bijuterii, precum și aproximativ 3.000 de euro.
 
În urma perchezițiilor, a fost depistată una dintre femeile cercetate pentru comiterea faptei, de 43 de ani, iar despre cea de-a doua femeie, de 20 de ani, polițiștii au stabilit că se sustrage urmăririi penale.
 
La aceeași dată, în municipiul Toplița, în urma unui complex de activități desfășurate, cu implicarea procurorului de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și cu sprijinul Poliției Municipiului Toplița, a fost depistată și cea de-a doua femeie.
 
În urma verificărilor, asupra tinerei au fost descoperiți aproximativ 51.000 de euro.
 
După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea femeilor și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov, pentru 24 de ore.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna - Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul de Investigații Criminale.
 
În cauză, cercetările sunt continuate de Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de „furt calificat”, activități aflate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii