Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - BCCO Cluj trafic de droguri de risc

ro

21 Mar, 2024 11:45 392 Marime text
Nr. 423 din 21 martie 2024
 
PERSOANĂ CERCETATĂ PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Video: https://youtube.com/shorts/Zg4YWGx0m6U?feature=share
 
Din actele de urmărire penală a reieșit faptul că aceasta, pe parcursul anului 2024,  ar fi deținut și comercializat droguri de risc (canabis), pentru sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.
 
De asemenea, cercetările au relevat faptul că persoana ar fi inițiat și dezvoltat în locuința sa, din județul Cluj,  o cultură de canabis destinată comercializării.
 
În urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate 5,4 kilograme de muguri de canabis, 49 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare (în greutate de peste 11 kilograme masă verde), componente necesare instalației pentru întreținerea culturii, cântare de precizie, mai multe sisteme dispozitive de stocare a datelor, 4.300 de lei, precum și alte mijloace de probă.
 
La data de 20 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
 
A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale - Poliția Română și de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj,  jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și al unui echipaj canin de la Direcția Regională Vamală Cluj.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii