Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Cele 4 persoane au fost conduse la audieri

ro

07 Mar, 2024 12:31 310 Marime text
 
                                                                                            Nr. 60 din  07 martie 2024
 
 
PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI, PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE ÎNȘELĂCIUNE
 
 
La data de 6 martie 2024, polițiști din cadrul Poliției Capitalei - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o activitate de prindere în flagrant asupra unei persoane față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
 
În fapt, în perioada 29 februarie – 06 martie 2024, bănuitul, sub o identitate falsă și prin intermediul unor societăți comerciale, preluate recent în administrare, ar fi comandat și achiziționat mai multe instalații – pompe de căldură și aparate de aer condiționat, iar pentru plata acestora ar fi emis instrumente de plată (cecuri, bilete la ordin) în valoare de aproximativ 360.000 de lei, fără a avea suma disponibilă în cont.
 
În urma unor activități specifice, la data de 6 martie 2024, polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia au fost identificate patru persoane, fiind totodată recuperate bunurile în cauză, dintr-un depozit închiriat de bănuit.
 
De asemenea, au fost identificate și alte bunuri (unități laptop) în valoare de aproximativ 60.000 de lei, care ar fi fost obținute în același mod.
 
Cele 4 persoane au fost conduse la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și în vederea continuării cercetărilor.
 
Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, față de un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în fața magistraților cu propuneri legale.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii înșelăciune.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii