Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat la Parada Militară Națională din București

ro

30 Nov, 2023 10:44 624 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 560 din 30 noiembrie 2023
 
 
Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat la Parada Militară Națională din București de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, aviatori și studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care vor defila pedestru și cu tehnica din dotare.
 
Defilarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne va fi deschisă de un detașament al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
Poliția Română va fi reprezentată de detașamentul de defilare al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, unitate de elită a acestei importante structuri a MAI.
Blocul de defilare al Poliției va include și 6 motociclete și 2 autospeciale, aflate în dotarea Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale.
Totodată, sunt incluse în blocul de defilare autolaboratorul criminalistic utilizat de polițiști pentru efectuarea cercetării la fața locului în teren greu accesibil, precum și o autospecială din dotarea Direcției pentru Protecția Animalelor.
La paradă, vor mai fi prezente două autospeciale de intervenție ale Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și una pentru misiuni CBRN (misiuni cu potențială expunere la agenți Chimici, Biologici, Radiologici, Nucleari).
Jandarmeria Română este reprezentată de luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenție “Vlad Țepeș”, structură cu competență teritorială generală destinată executării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice, protecției instituțiilor fundamentale ale statului și neutralizării amenințărilor grave la adresa acestora, independent sau în cooperare cu alte structuri ale MAI sau cu ale celorlalte instituții din sistemul de apărare și securitate națională. De asemenea, în blocul de tehnică sunt incluse autospeciale care pot fi folosite pentru executarea misiunilor în teren greu accesibil.
Blocul de paradă al Poliției de Frontieră include autospeciala de Supraveghere cu Termoviziune, care oferă informații video, în timp real, atât ziua cât şi noaptea, inclusiv coordonatele GPS ale elementelor infracționale. De asemenea, vor fi în formație două autospeciale de patrulare destinate misiunilor operative de supraveghere și intervenție ce se desfășoară în locurile greu accesibile.
Defilarea structurilor MAI este încheiată de pompieri care încadrează echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, autospeciale CBRN și pirotehnice, precum și echipaje pregătite să intervină pentru salvarea din medii ostile vieții.
În blocul de tehnică al IGSU, sunt incluse autospecialele de stingere, de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare, cea pentru transport de personal și victime multiple, precum și cea pentru descarcerare grea, destinată acțiunilor de descarcerare și salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente, inclusiv evenimente feroviare sau tehnologice. Vor fi prezentate și autospeciala pirotehnică și autospeciala de stingere cu pulbere.
Defilarea tehnicii include și autospeciala pentru transport roboți și Centrul de Comunicații pentru Punctul de Comandă Mobil Național.
Totodată, la paradă, poate fi văzută autospeciala Inspectoratului General pentru Imigrări, utilizată cu precădere în misiunile de returnare a cetățenilor străini pentru care au fost dispuse măsuri de îndepărtare sub escortă.
În premieră, componenta de aviație a MAI este reprezentată de o formație de elicoptere SIKORSKY BLACKHAWK S-70M destinate intervențiilor în situații de urgență, fiind echipate pentru operațiuni maritime sau de uscat.
Tot în premieră, la Parada de Ziua Națională participă și unul dintre cele două avioane LEARJET BOMBARDIER 75, intrate în acest an în dotarea IGAv Avionul este echipat pentru misiuni de evacuare medicală și poate fi configurat pentru transportul nou-născuților în incubator sau al pacienților care au nevoie de suportul unui plămân artificial.
După încheierea paradei, invităm bucureștenii să viziteze expoziția care va fi organizată pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Arcului de Triumf și Casa Presei, unde vor fi prezentate elemente de tehnică din dotarea mai multor structuri.
 
***
Reamintim că, în contextul organizării și desfășurării evenimentelor circumscrise Zilei Naționale a României, la nivelul Capitalei, vor fi dispuse măsuri de restricționare a traficului rutier.
 Astfel:
•       În perioada 30.11.2023, începând cu ora 09.00 până pe 01.12.2023, ora 14.30:
        - restricționarea traficului rutier pe benzile I, II și III în Piața Arcul de Triumf, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Piața Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf și pe Str. Alexandru Constantinescu, de la Arcul de Triumf până la Bd. Mărăști, pe ambele sensuri de mers, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale;
        - restricționarea bretelei de circulație care face legătura între Bd. Mareșal Alexandru Averescu și Șos. Kiseleff;
        - restricționarea spațiului interzis circulației, dispus în spatele Arcului de Triumf, între Bd. Mareșal Alexandru Averescu și Bd. Mareșal Constantin Prezan.
•       În ziua de 01.12.2023, în intervalul orar 03.00-14.30:
-       restricționarea traficului rutier pe Șos. Kiseleff, precum și a străzilor adiacente, între Piața Victoriei, Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere, cu mențiunea că în pasajul de la Piața Presei Libere se va putea permite circulația doar către Piața Montreal;
-       restricționarea traficului pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente;
-       restricționarea traficului pe str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcul de Triumf;
-       restricționarea traficului pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente;
-       restricționarea traficului pe Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanțu, Str. Docenților, Str. Mahatma Gandhi și pe Str. Petofi Sandor;
-       restricționarea traficului pe Str. Clucerului, între str. Arh. Ion Mincu și Bd. Mareșal Alexandru Averescu, precum și pe străzile adiacente spre Bd. Ion Mihalache;
-       restricționarea traficului pe Str. Gheorghe Brătianu, între str. Arh. Ion Mincu și Str. Docenților, precum și pe străzile adiacente către Bd. Aviatorilor;
-       restricționarea traficului pe Str. Uruguay, între Bd. Aviatorilor și Șos. Kiseleff, precum și pe străzile adiacente spre cele două bulevarde;
-       restricționarea traficului pe Str. Monetăriei și pe Aleea Primo Nebiolo;
-       eliberarea parcării dispuse în rond Kiseleff.
•           În ziua de 01.12.2023, în intervalul orar 05.00-13.00:
     interzicerea accesului pietonal, astfel :
-       pe Șos. Kiseleff, între Str. Primo Nebiolo și Piața Arcul de Triumf, cu excepția invitaților;
-       pe Str. Alexandru Constantinescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcul de Triumf;
-       pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, pe trotuarul din partea dreaptă în sensul de mers spre Piața Arcul de Triumf, cu excepția reprezentanților mass-media;
-       în parcul Regele Mihai I între Aleea Michael Jackson (porțiunea cuprinsă între Piața Arcul de Triumf și zona aleii de acces spre Muzeul Satului) – Aleea Grădina Japoneză – Aleea Aventura Parc și Bd. Constantin Prezan;
     restricționarea accesului pietonal, astfel :
-       pe Șos. Kiseleff, între Piața Arcul de Triumf și Str. Uruguay;
-       pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu, între Bd. Mărăști și Piața Arcul de Triumf;
-       pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, (pe trotuarul din partea stânga pornind de la Piața Charles de Gaulle) de la Str. Mr. Gheorghe Șonțu până la Piața Arcul de Triumf.
•       În ziua de 01.12.2023, în intervalul orar 19.00-22.00, se execută solemnitatea retragerii cu torțe pe prima bandă de circulație pe următorul traseu:  Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta - Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenței - Bd. Eroilor Sanitari - Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu - Șos. Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu - Bd. General Paul Teodorescu - Bd. Timișoara - sediul Brigăzii 30 Gardă.
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii