Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române, la Parada Militară Națională și la ceremoniile militare din București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag

ro

29 Nov, 2023 15:56 1247 Marime text

Forțele Navale Române vor participa vineri, 1 Decembrie, la Parada Militară Națională și la ceremoniile militare organizate în București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag. De asemenea, la bordul navelor militare maritime și fluviale, la ora 09.00, va fi arborat Marele Pavoaz în acordurile Imnului Național.

La București, de la ora 09.00, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor participa la o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, pentru a comemora sacrificiul eroilor români, transmite un comunicat din partea Forțelor Navale Române.

Începând cu ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf, din blocul de paradă al Forțelor Navale Române, condus de locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Marcel Neculae, vor face parte marinari militari de la structurile subordonate Flotei și de la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale, infanteriști marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină din subordinea Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, studenți militari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

La Constanța, începând cu ora 09.00, marinarii militari vor lua parte la ceremonia militară, care se va desfășura la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic, unde vor depune coroane și jerbe de flori. După care, de la ora 11.00, militari ai Forțelor Navale Române vor defila pe Bulevardul Tomis, în zona Palatului Administrativ, alături de reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publice și siguranță națională. Totodată, alături de militarii români vor defila și trei plutoane ale partenerilor americani, francezi și germani de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. În cadrul defilării, vor fi prezentate publicului 90 de mijloace tehnice, dintre care și cinci aeronave, inclusiv două elicoptere IAR-330 Puma Naval, care vor survola spațiul aerian. Începând cu ora 17.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Sala Sporturilor – Bulevardul Tomis – Strada Traian – Parcul Arheologic – Monumentul Victoriei, a mai punctat sursa citată. 

La Muzeul Național al Marinei Române din Constanța intrarea va fi gratuită vineri, 1 Decembrie, în intervalul orar 09.00-16.00.

În Mangalia, de la ora 10.00, la Complexul Monumental din Piața Republicii, va avea loc o ceremonie militară cu depunere de coroane și jerbe de flori, la care vor lua parte și marinarii militari.

La Brăila, marinarii militari fluviali vor participa, la ora 10.00, la ceremonia militară din Piața Independenței, unde vor defila alături de reprezentanți ai celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publice și siguranță națională din garnizoană.

În Tulcea, începând cu ora 09.00, vor fi depuse coroane și jerbe de flori la monumentul din Cimitirul Eroilor, iar, de la ora 11.00, pe Strada Isaccei, se va executa defilarea militarilor și a tehnicii de la unitățile militare tulcene.

La Babadag, infanteriștii marini vor participa, la ora 09.00, la ceremonia militară organizată la Monumentul Eroilor, care se va încheia cu defilarea militarilor.


Citește și:

Măsurile luate la nivelul Poliției de Frontieră cu ocazia minivacanței prilejuite de Ziua Națională a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii