Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia depunerii jurământului de către elevii școlilor de agenți de poliție și subofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

ro

04 Aug, 2023 10:15 846 Marime text
Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia depunerii jurământului de către elevii școlilor de agenți de poliție și subofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne
 
 
Depunerea jurământului militar este un moment încărcat de emoție și un pas important în viața și în cariera viitorilor polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră.
 
Este începutul pregătirii profesionale a celor 1.542 de elevi care au decis, cu noblețe sufletească, să se alăture efortului statului român de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi, de apărare a ordinii și liniștii publice, de protejare a granițelor țării și de salvare din situațiile de risc a oamenilor și a bunurilor acestora.
 
Nu poate decât să ne bucure faptul că avem tineri curajoși și altruiști, interesați să se alăture structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, știind că vor lucra de multe ori în condiții dificile sau situații riscante. Am convingerea că eforturile le vor fi pe deplin răsplătite pentru că, dincolo de responsabilitățile care vin odată cu îmbrăcarea uniformei militare, privilegiul de a fi  în slujba oamenilor înseamnă multe bucurii și satisfacții.
 
Vreau să îi felicit pentru alegerea pe care au făcut-o și pentru promovarea probelor concursului de admitere. S-au pregătit, au perseverat și au reușit, dovedind că sunt cei mai buni dintre cei mai buni!
 
Am încredere că vor rămâne motivați în continuare și că vor da dovadă de seriozitate și de perseverență și în perioada de pregătire. Este nevoie de eforturi susținute pentru a-și însuși cunoștințele teoretice și practice de care vor avea nevoie în munca operativă, astfel încât promoția din care fac parte să fie una valoroasă.
 
Așteptăm performanță, profesionalism și conduită ireproșabilă! Nu doar noi, factorii de conducere, sau viitorii colegi din structurile în care își vor desfășura activitatea, ci mai ales cetățenii, adevărații evaluatori ai activității lor.
 
Îi îndemn pe toți tinerii care astăzi au depus jurământul militar să nu se îndepărteze niciodată de la rigoarea legii, să nu facă niciun compromis de la performanță și să-și asume cu responsabilitate și credință datoria de a fi mereu în slujba României și a românilor.
 
Astăzi, fiecare dintre ei devine parte a unei echipe și, chiar dacă până acum pregătirea a fost individuală, eu îi îndemn să nu piardă din vedere faptul că actualii lor colegi de clasă sunt viitorii lor parteneri de misiune, pe care se vor baza și în mâinile cărora își vor lăsa, uneori, viața. Trebuie să învețe de pe-acum ce înseamnă spiritul de echipă, încrederea în parteneri și altruismul, piloni ai reușitei misiunilor viitoare.
 
Acestea sunt valorile pe care le dorim insuflate în timpul școlii și pe care am convingerea că le vor primi, pe lângă buna pregătire școlară, din partea corpului profesoral.
 
Ne uităm cu încredere și optimism la această generație de tineri de la care așteptăm schimbarea de care România are nevoie! O generație de oameni integri, de adevărați profesioniști care să se prezinte cu onoare în fața românilor, precum și în misiunile internaționale, în fața partenerilor străini.
 
Salut eforturile părinților care le-au fost alături în toată această perioadă și care le-au susținut visul de a fi cei mai buni.
 
Este datoria noastră să-i încurajăm și să le oferim toate condițiile pentru a performa și pentru a aduce calitate și modernitate în serviciul public pe care îl vor oferi cetățenilor.
 
Doar cu angajați bine pregătiți putem face față provocărilor tot mai mari din societate și din munca operativă. Creșterea calității pregătirii profesionale a personalului MAI este un deziderat pe care actualul Executiv și l-a asumat inclusiv prin Programul de guvernare.
 
Vreau să îi asigur pe tinerii elevi și pe toți angajații MAI că au în mine un partener de nădejde și că voi fi mereu atent la nevoile și la problemele lor. Împreună cu conducerea ministerului voi căuta cele mai bune soluții pentru ca munca lor să se desfășoare în cele mai bune condiții astfel încât să putem oferi mai multă siguranță pentru cetățenii patriei.
 
Tinerilor elevi care au depus jurământul miliar, le doresc mult succes în cariera pe care și-o vor construi de astăzi în Ministerul Afacerilor Interne!
 
 
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii