Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii

ro

07 Mar, 2023 12:31 560 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 25 din 07 martie 2023
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 36 de situații de urgență, 22  dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenței medicale de urgență.
Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii, precum și în alte 5 cazuri în sprijinul comunităților, care au vizat transportarea unei persoane supraponderale, deblocarea unor persoane din locuințe și salvarea unui animal.
În acest interval, 22 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Luni, în jurul orei 17:00, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la o locuință din comuna Colceag, sat Colceag. Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă și degajări de fum, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu posibilități de propagare la o a doua locuință. Progresiv, pentru gestionarea operativă a acestui eveniment, au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
După o oră și jumătate de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Nu au fost înregistrate victime.
 
Un alt incendiu violent s-a produs noaptea trecută, la ora 00:10, în orașul Valenii de Munte. Acesta s-a manifestat la un service auto, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, la nivelul unui depozit de materiale electrice. Au fost afectate trei vehicule cu nacelă, un autoturism, o autoutilitară, precum și alte materiale depozitate în incinta depozitului. Pentru gestionarea operativă a evenimentului, progresiv, au intervenit 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
***
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii