Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași -Intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

29 May, 2023 14:49 548 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 65
Peste 170 de intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 26 – 28 mai 2023
 
În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la peste 170 de evenimente, dintre care amintim:
  • 4 intervenții pentru stingerea incendiilor a forțelor și mijloacelor de intervenție din cadrul inspectoratului în localitatea Goruni, la o casă; în municipiul Pașcani, la un autoturism; în localitatea Popricani, la un autoturism și în municipiul Iași, la o hală auto. În toate cazurile au fost înregistrate doar pagube materiale.
  • 130 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 12 misiuni de asistența persoanelor, transport persoane și deblocări de uși, cât și, degajarea unei persoane căzute într-o fântână în localitatea Goruni.
  • 5 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a prim ajutorului medical la diferite evenimente publice.
  • 2 accidente rutiere produse în localitatea Bosia, comuna Ungheni, unde o victimă conștientă a fost transportată la spital și în localitatea Cristești, unde, în urma evaluării medicale, victima a refuzat transportul la spital. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 4 misiuni de degajarea a arborilor și a firelor electrice căzute peste autoturisme, căi rutiere și pietonale, în municipiul Iași, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase cod galben de vijelii, grindină și descărcări electrice.
  • 2 intervenții pentru salvarea animalelor, felinelor blocate.
  • 1 misiune de distrugere a elementelor de muniție rămase neexplodate în urma conflictelor militare.
Activități de control și informare preventivă
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 11 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma acestora fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Salvatorii ieșeni au participat la diferite acțiuni cu caracter public, de informare a situațiilor de urgență, la evenimentul ”Orășelul Copiilor” din Parcul Expoziției și alte activități de comemorare ale salvatorilor ieșeni căzuți la datorie în data de 2 iunie 2016, în Republica Moldova.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii