Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Stația de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost solicitată

ro

12 Dec, 2023 11:28 529 Marime text
     Nr.54 din 12 decembrie 2023
                                                                                                              
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor,  acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  16 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore.
La nivel județean, 13 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatorii ialomițeni, amintim:
 
!   În data de 11 decembrie 2023, în jurul orei 08:30, Stația de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost solicitată să intervină la un accident rutier, produs pe raza municipiului Fetești, în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La locul evenimentului, au fost găsite trei victime conștiente și cooperante, cărora li s-a acordat primul ajutor medical calificat, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul municipal Fetești, iar celelalte două nu au necesitat transportul la unitatea spitalicească.
       
!   În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din localitatea Drăgoiești. În sprijinul acestora au acționat și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații De Urgență din localitate. În urma evenimentului au ars articole de mobilier din două camere, tavanul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, articole electrocasnice. De asemenea, a fost deteriorată instalația electrică din întreaga locuință. Din fericire nu au fost surprinse victime.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.
 
!    Un alt incendiu a izbucnit tot în data de 11 decembrie, în jurul orei 11:30, la o mașină de spălat, în municipiul Urziceni, iar la locul solicitării au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni. Aproximativ o oră a fost necesară salvatorilor pentru lichidarea incendiului, care, din fericire nu s-a soldat cu victime. În urma evenimentului, flăcările au distrus mașina de spălat în proporție de 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.
      Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vine in sprijinul cetăţenilor cu următoarele măsuri de prevenire la exploatarea instalaţiilor electrice:
• nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
• reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;
• nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;
• se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
       Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                    
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii