Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Raport de evaluare a activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, în anul 2023

ro

07 Feb, 2024 13:13 379 Marime text
 
                                                                                            Nr.2 din 07 februarie 2024     
                                                                                                          
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Raport de evaluare a activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, în anul 2023
 
Având în vedere diversitatea misiunilor operative, precum și provocările care au apărut în gestionarea diferitelor situații de urgență, anul 2023 a creat din nou oportunitatea pentru personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița de a consolida protecția cetățeanului și a comunităților, fiind mereu aproape de acestea, la fiecare dintre intervențiile la care a participat.
         În ceea ce privește realizările în domeniul de competenţă, intervenţia în situaţii de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical a fost realizată de echipajele de la cele patru subunități de intervenție, dispuse în puncte diferite ale județului Ialomița.
        În anul 2023, serviciile profesioniste ale inspectoratului au fost alertate pentru 7.683 situații de urgență ( în medie 21,05 pe zi), dintre care:
•           5635 pentru asistență medicală de urgență asistate de SMURD;
•           163 pentru asistenţa persoanelor;
•           254 pentru stingerea incendiilor;
•           340 pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată;
•           25 de misiuni pentru salvări de animale;
•           196 misiuni de sprijin;
•           54 exerciții cu forțe și mijloace în teren;
•          325 misiuni pentru alte situații de urgență;
•          2 misiuni căutări persoane dispărute;
•           50 misiuni pentru protecția mediului;
•           196 misiuni asigurare măsuri PSI și prim ajutor;
•           268 deplasări fără intervenție, întors din drum, alertă falsă;
•           165 misiuni de recunoaștere.
Din păcate, în urma incendiilor, 9 persoane și-au pierdut viața.
Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată pentru a executa 8 misiuni de asanare a terenurilor, de munițiile găsite neexplodate care s-au soldat cu 7 ridicări de elemente de muniție, astfel: 7 proiectile de artilerie și 2 bombe de aruncător. De asemenea au fost executate 2 misiuni de distrugere a muniției asanate.
În urma activităţilor de control şi verificare, au fost constatate 3.452 de nereguli, dintre care 631 au fost înlăturate şi 2.814 sancţionate, fiind aplicate 2.543 avertismente şi 271 amenzi contravenţionale în valoare de 2.762.000 lei. Pe timpul activităţilor preventive, au fost efectuate un număr de 1.756 de instruiri, 1.320 de exerciţii de evacuare şi intervenţie la locul de muncă şi 63 de exerciţii cu participarea SVSU sau SPSU.
Ca element de noutate pe linia pregătirii personalului operativ, în anul 2023, 12 cadre militare din inspectoratul județean au participat la cursul ,,Stingerea incendiilor pe râuri”, organizat la Centrul de Formare a Competențelor MA-CO din Hamburg/Germania, iar 24 cadre militare au participat la sesiuni de instruire în vederea perfecționării abilităților în domeniul conducerii auto defensive, organizate de Academia Titi Aur.
În cadrul programului ,,Salvator din pasiune”, în perioada 08.05.2023- 09.06.2023 s-a derulat o campanie de recrutare, în care s-au înscris 25 persoane. Dintre acestea, 17 au parcurs cursul introductiv general și cursul prim ajutor de bază, devenind voluntari în cadrul inspectoratului. În urma pregătirii, aceștia au participat alături de echipajele profesioniste la peste 790 de intervenții de prim ajutor, precum și la 24 de acțiuni de informare preventivă.
        Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență au fost prezente în județul Ialomița, în perioadele 27-31.03.2023, respectiv 16-18.10.2023, fiind amplasate în incintele unităților de învățământ de pe raza localităților Movilița, Borănești, Bărcănești, Colelia, Munteni-Buzău și municipiului Slobozia. Cu această ocazie, personalul inspectoratului a desfășurat activități de pregătire a elevilor, preșcolarilor și cadrelor didactice, în domeniul situațiilor de urgență, înregistrându-se o participare de 1.824 persoane.
       Cu prilejul Zilei Copilului, în data de 1 iunie, în municipiul Slobozia, s-au organizat și desfășurat activități de instruire în aer liber, oferind ocazia celor mici să își reamintească principalele reguli și măsuri de comportare în diferite situații de urgență.
       Totodată, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B – Zona de investiție Teritorială Integrată Delta Dunării și a obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a fost implementat și finalizat proiectul ,,Reabilitare termică a clădirii pavilionului principal al Detașamentului de pompieri Urziceni.
Cu siguranță și în anul 2024 vom duce la îndeplinire obiectivele propuse și putem asigura cetățenii acestui județ că vom interveni prompt, ori de câte ori vom fi solicitați, cu același profesionalism ca și până acum.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii