Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Misiunile pompierilor ialomițeni

ro

15 May, 2023 11:03 557 Marime text
   Nr.19 din 15 mai 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
 
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
          Asigurarea măsurilor PSI, intervenții în cazul accidentelor rutiere și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 59 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (12.05.2023-14.05.2023).
La nivel județean, 54 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatorii ialomițeni, amintim:
 
        !    În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe raza localității Dridu, în care au fost implicate două autoturisme și șase persoane. La locul evenimentului au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
Toate cele șase persoane conștiente și cooperante au fost evaluate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
       ! O altă intervenție a avut loc duminică, în jurul orei 20:00, când Detașamentul de pompieri Urziceni, cu o autospecială de descarcerare a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme și opt persoane. În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma producerii evenimentului, toate persoanele au primit prim ajutor medical de urgență, ulterior patru dintre victime (doi adulți și doi copii minori), conștiente și cooperante au fost preluate și transportate la Spitalul Municipal Urziceni, iar pentru celelalte patru nu a fost necesar transportul la unitatea spitalicească.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
      ! Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unui meci de fotbal, pe stadionul din orașul Amara, respectiv pe timpul desfășurării unei competiții de motocros, în comuna Adâncata.
 
  •  
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                      
 
 
                                            Compartimentul Informare și Relații Publice     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii