Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Măsuri dispuse la nivelul județului, cu prilejul Sărbătorilor Pascale Catolice

ro

29 Mar, 2024 12:26 298 Marime text
                                                                                             Nr.6  din 29 martie 2024
                                            
 
                                           COMUNICAT DE PRESĂ

Măsuri dispuse la nivelul județului, cu prilejul Sărbătorilor Pascale Catolice

 
                 În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Paștele Catolic, prilej cu care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița vor monitoriza permanent, evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.
       Pompierii ialomițeni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
      Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
      Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire  au efectuat controale tematice, la lăcașele de cult din județul Ialomița, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.
      Personalul Inspecției de Prevenire a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.
      Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectarea unor reguli.
& Accesul persoanelor în incinta lăcașelor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
& Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu;
& Este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
&  În nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu acestea aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor. 
& Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
Ne dorim să vă bucurați de aceste sărbători, fără evenimente neplăcute ce vă pot pune viața în pericol.
 
 Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomița  urează credincioșilor catolici Paște Fericit!
            
                                                   Compartimentul Informare și Relații Publice      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii