Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Măsuri de siguranță dispuse la nivelul județului cu ocazia Sărbătorilor Pascale

ro

13 Apr, 2023 15:37 515 Marime text
   Nr.11 din 13 aprilie 2023                                                                                                                   
 
 
 
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ

Măsuri de siguranță dispuse la nivelul județului cu ocazia Sărbătorilor Pascale
        Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului este cea mai mărită și solemnă dintre toate sărbătorile anului, care aduce omenirii odată cu ea, speranța mântuirii. Paștele este o promisiune pe care Dumnezeu o reînoiește în fiecare primăvară. Este  un prilej de bucurie și de întâlnire cu cei dragi. Amintirea acestor clipe minunate nu trebuie umbrită de tragedii.
       În vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite, în perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului  Ialomița a luat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților, care vizează atât acoperirea palierului preventiv, cât și de intervenție. 
      În plan operațional, pompierii ialomițeni vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată în caz de urgență cu mijloacele tehnice din dotare.  Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
    De asemenea, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie a.c., în Noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor asigura din teren, măsurile de apărare împotriva incendiilor în cele mai mari biserici, din zona urbană, pentru un răspuns prompt, în cazul producerii unor situații de urgență.
     Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat la nivel județean, acțiuni de îndrumare și control, în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze ce pot genera incendii, la unitățile de cult.
     Pe timpul desfășurării acțiunilor, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor  dispuse în interiorul bisericilor.
     Recomandăm cetățenilor, ca pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite să respecte câteva reguli simple, dar importante:
&  În nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate sau în apropierea materialelor ușor combustibile ori în locuri în care pot ajunge copiii și le-ar putea răsturna.
& Este important să stingeți lumânările înainte de a merge la culcare, întrucât există
riscul ca acestea să provoace un incendiu.
& Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
 La instalarea în spațiile de cazare, vă recomandăm:
& La sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu; turiștii sunt obligați să se informeze despre modul de comportare și evacuare în caz de incendiu.
& Informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate; verificați modalitatea de deschidere a ferestrelor.
      Menționăm faptul că, misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.
Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente neplăcute ce  vă pot pune viața în pericol.
 
Cu speranţa că recomandările noastre vă vor fi de folos, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomița vă urează ca Sfintele Sărbători Pascale să vă aducă gânduri senine, lumină în suflet și multe bucurii alături de cei dragi!
PAȘTE FERICIT!
                             
             
 
                                              Compartimentul Informare și Relații Publice      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii