Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 26.01.2023

ro

27 Jan, 2023 12:46 674 Marime text
    COMUNICAT DE PRESĂ
 
Județul Harghita sub Cod Galben de ninsori și viscol
 
            Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de astăzi, 27 ianuarie, ora 10:00, N-E județului Harghita se va afla sub atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind: cantități însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.
            În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, local în sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar vor mai fi ninsori și în restul Transilvaniei.
            ISU Harghita recomandă cetățenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol sau ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
            Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).
            Pentru a fi permanent informați, este bine ca aceștia să asculte la posturile de radio și televiziune buletinele meteorologice, dar şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.
            În situația în care viscolul îi surprinde în autovehicul, cetățenii trebuie să-și păstreze calmul, să staționeze pe partea dreaptă a drumului, în afara părţii carosabile, cu luminile de avarie pornite si să apeleze numărul unic de urgență 112.
            Pe timpul nopţii, se recomandă pornirea luminii din interiorul autovehiculului, pentru a fi mai ușor de localizat de către echipajele de salvare.
            Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro.  
 
 
 
 
 
                                                                   COMPARTIMENTUL INFORMARE                                                                                      ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii