Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 26.01.2022

ro

26 Jan, 2022 15:53 838 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
24 de misiuni, în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au gestionat 24 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 25 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD. În afara acestor situații, în această dimineață, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii.
Primul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric și s-a produs la o casă din satul Ocna de Sus, comuna Praid. Echipajele de pompieri militari și civili, din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Praid, care s-au deplasat imediat la fața locului, au constatat că flăcările violente se manifestau la acoperișul și în interiorul casei cu mansardă, construită din lemn, pe o suprafață de circa 150 mp. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, cu patru autospeciale de stingere. După o intervenție de aproape 5 ore, incendiul a fost stins, fără a fi înregistrate victime. În urma acestuia, au ars: acoperișul, cu învelitoare din țiglă, și tavanul din lemn, pe o suprafață de circa 150 mp, pereții interiori ai mansardei, mobilierul din interiorul casei.
1 din 4 incendii produse în locuințe sunt provocate din cauza instalaţiilor electrice de utilizare subdimensionate, defecte sau improvizate. Urmările sunt adesea catastrofale, chiar ireversibile, pentru familiile afectate.
 
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm să:
✔efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
✔la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
✔verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
✔nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
✔instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
Cea de-a doua intervenție a avut loc tot în această dimineață, în satul Hoghia, comuna Feliceni, acolo unde echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă, din cauza coșului de fum necurățat de funingine. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, în limitele găsite. În urma acestuia a ars funinginea din interiorul coșului de fum și s-a deteriorat circa 1,5 mp din peretele aflat în apropierea șemineului.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii