Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:06 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 25.01.2022

ro

25 Jan, 2022 15:24 488 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul pompierilor harghiteni din ultimele patru zile
În perioada 21-24.01.2022, pompierii militari harghiteni s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
 În ultimele patru zile s-au înregistrat 85 de situații de urgență. În urma solicitărilor primite, echipajele SMURD au acordat prim ajutor calificat unui număr de 96 de persoane.

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii, dintre care 2 arderi necontrolate cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine, fără pagube materiale, înregistrate în Sărmaș și Miercurea Ciuc, precum și la 2 misiuni de asistență/transport persoane supraponderale, în sprijinul echipajelor SMURD și SAJ, în municipiile Miercurea Ciuc și Gheorgheni.

De asemenea, ieri după-amiază, la ora 13:26, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni a fost solicitat să intervină în urma unui accident rutier, produs pe DE 578, în localitatea Izvoru Mureșului, pentru extragerea a 2 pasagere încarcerate din autoturismele implicate în accidentul rutier. Echipajul SMURD a preluat unul dintre conducătorii auto, în vârstă de 58 ani, care acuza dureri la membrul inferior stâng, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal din Gheorgheni pentru îngrijiri medicale.

Sâmbătă, 22 ianuarie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Merești și Lueta, au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, din localitatea Merești.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de circa 30 mp, fiind localizat de pompierii civili din cadrul SVSU Merești. Incendiul a fost lichidat, în aproximativ o oră, în limitele găsite și, cel mai probabil, a izbucnit din cauza efectului termic produs de coșul de fum deteriorat. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 3.000 lei.
Duminică, în jurul prânzului, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc și SVSU Cristuru Secuiesc au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Șimonești. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul locuinței, pe o suprafață de circa 120 mp, cu pericol de propagare la o casă învecinată, aflată la o distanță de doar 5 m. Incendiul a fost stins după aproximativ 3 ore, iar în urma acestuia au ars: acoperișul casei, pe o suprafață de circa 120 mp, mansarda compusă din 2 camere, obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică; s-au deteriorat: centrala termică, instalația electrică, pereții exteriori. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustbile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 280.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 190.000 lei.

O altă intervenție a fost și cea din seara zilei de luni, 24 ianuarie, din localitatea Sântimbru, acolo unde echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc și SVSU Sântimbru au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, din cauza coșului de fum necurățat de funingine. Pompierii au acționat cu două autospeciale de stingere, iar incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma acestuia a ars circa 1 mp astereală din acoperișul locuinței.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.        
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii