Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 21.06.2022

ro

21 Jun, 2022 15:32 845 Marime text
 
BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
Pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean. Astfel, 7 persoane au primit, ieri, ajutorul echipajelor SMURD, din care o victimă rănită în urma unui eveniment rutier, produs în Odorheiu Secuiesc.
Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Sub Cetate (comuna Zetea) și Bălan.
Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.
Astăzi, 21 iunie a.c., până la ora 21:00, județul Harghita se află sub o atenționare meteorologică tip Cod Galben de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 55-75 km/h și izolat 80 km/h. Vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp.
Pe timpul atenționării meteorologice, vă recomandăm să evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. 
Nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate.
Întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigură protecția! Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime! Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. Parcați autoturismele în locuri ferite!  
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. 
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Pentru informații utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/
 
                       
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii