Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 20.05.2022

ro

20 May, 2022 11:52 347 Marime text
Nr. 104  Oradea, 20.05.2022
BULETIN INFORMATIV
                         Bombă de artilerie descoperită în Salonta
 
O bombă de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de un cetățean pe propriul teren, situat în municipiul Salonta.
 
         
          În cursul zilei de joi, 19 mai a.c., în jurul orei 15.30, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să intervină în municipiul Salonta, unde un apelant al numărului unic 112 sesiza descoperirea unei muniții.
          Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii militari au identificat o bombă de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, găsită de un cetățean în timp ce efectua săpături pentru introducerea unui cablu electric de medie tensiune, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată.
  •  
          Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de îndată, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.
 
Compartiment Informare și Relații Publice
Persoană de contact
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii