Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 20.01.2023

ro

20 Jan, 2023 14:02 733 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul zilei de ieri, 19.01.2023
O pondere de aproape 90% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 8 cazuri din totalul celor 9 situații de urgență gestionate, în ultimele 24 de ore), astfel că 8 persoane au fost asistate medical de către paramedicii SMURD.
În contextul manifestării fenomenelor meteorologice, pompierii militari au acționat pentru înlăturarea efectelor înregistrate. Astfel, un echipaj operativ din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc a intervenit pentru  degajarea unui copac căzut, din cauza vântului puternic, pe garajul din curtea Spitalului Județean de Urgențe secția Oftalmologie, din municipiul Miercurea Ciuc. În urma evenimentului, un autoturism a fost ușor avariat, fără a fi înregistrate victime.
Având în vedere că atenționarea de vreme rea, ce vizează cantități importante de precipitații și intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 70…90 km/h,  va fi valabilă până sâmbătă, 21.01.2023, ora 02.00, echipajele specializate se află în teren pentru intervenția imediată la solicitările autorităților locale și ale cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a intervențiilor la nivel județean.
În scopul preîntâmpinării unor situații de urgență generate de vremea nefavorabilă, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:
❗ Evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
❗ Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă ( anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.);
❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
❗ Luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale;
❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora;
❗ În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care vă asigură protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                        
                                                              
 
                                                                      COMPARTIMENTUL INFORMARE
                                                                              ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii