Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 18.01.2022

ro

18 Jan, 2022 15:39 748 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile din ultimele 24 de ore
În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 20 de situații de urgență. Dintre acestea, 14 au fost solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 16 persoane fiind asistate medical. În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, precum și la 2 intervenții în sprijinul comunității.
 
Echipajul de descarcerare din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița a fost solicitat să intervină în urma unui accident rutier, ieri după-amiază, în jurul orei 16, după ce o mașină în care se aflau o femeie, de 34 ani și fetița ei de trei ani, a derapat de pe DE 578, în apa înghețată a râului Mureș, pe raza localității Gălăuțaș. După cca. 18 minute de la primirea apelului, pompierii au reușit să extragă din autovehicul cele 2 persoane, mamă și copil, aflate în stare de șoc și ușoară hipotermie. Acestea au fost evaluate medical la fața locului de către un echipaj SAJ Toplița, ulterior refuzând transportul la spital. Pompierii au acționat pentru îndepărtarea bornelor de acumulator și scoaterea autoturismului din albia râului Mureș, cu ajutorul unui utilaj (buldoexcavator), pus la dispoziție de Primăria comunei Gălăuțaș.

Echipajele de stingere din cadrul Detașamentului Gheorgheni au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință, în municipiul Gheorgheni. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la peretele casei, pe o suprafață de circa 4 mp, acesta fiind stins în scurt timp, în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură) amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 3.000 lei.

Seara trecută, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Sântimbru și Sâncrăieni, au intervenit cu 4 autospeciale, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, din localitatea Sântimbru.  La sosirea pompierilor, flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 50 mp, incendiul fiind lichidat după o oră. În urma acestuia, au ars: circa 50 mp din acoperișul casei, tavanele, mobilierul aflat în interiorul locuinței. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic produs de coșul de fum necurățat de funingine. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 50.000 lei.

Tot ieri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu au intervenit pentru stingerea altor 2 incendii: o ardere necontrolată cauzată de coșul de fum necurățat de funingine, la o casă din localitatea Corbu și un incendiu produs la o anexă gospodărească (afumătorie), în orașul Borsec.

În contextul fenomenelor de vreme rea, s-a intervenit pentru remedierea avariilor la alimentarea cu energie electrică, la momentul raportării toți consumatorii fiind realimentați.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.         
     

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii