Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:16 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 09.01.2023

ro

09 Jan, 2023 13:11 826 Marime text
BULETIN  INFORMATIV

Misiunile, din acest weekend, ale pompierilor militari harghiteni
În acest sfârșit de săptămână (06-08.01.2023), la nivel județean, pompierii salvatori au gestionat 27 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 25 de solicitări.
Echipajele operative au intervenit pentru stingerea unui incendiu și la o misiune de asigurare a normelor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, produs pe DN 12C, Lacu Roșu, eveniment în care a fost implicat un autoturism, din fericire, fără victime.
Seara trecută, în jurul orei 20.10, echipajele Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui bloc de locuințe situat pe strada Sportivilor din municipiul Toplița. Datorită sesizării în timp util și a operativității echipajelor de pompieri mobilizate, incendiul nu s-a soldat cu daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii militari harghiteni reamintesc cetăţenilor că burlanele și coșurile de fum trebuie verificate periodic, reparate în cazul în care sunt deteriorate, izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.) și curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.       
 COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii