Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 04.07.2022

ro

04 Jul, 2022 15:58 624 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
24 de intervenții ale pompierilor harghiteni, în acest weekend
În acest sfârșit de săptămână (01-03.07.2022), salvatorii harghiteni au gestionat 24 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 22 de solicitări.
Sâmbătă, 2 iulie a.c, echipajul operativ din cadrul Punctului de Lucru Bălan a gestionat cu promptitudine 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, fiind semnalate scăpări de gaze de la o conductă avariată în urma unui accident rutier, fără victime, în orașul Bălan, strada Florilor, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul de intervenție al distribuitorului de gaze.
Totodată, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni a fost solicitat să intervină, sâmbătă noaptea, în jurul 22:30, la 1 accident rutier, produs în zona Lokpatak, sat Ghiduț, comuna Lăzarea, în urma căruia un tractor s-a răsturnat, iar șoferul a rămas încarcerat. Din nefericire, în urma acestui eveniment, un tânăr, în vârstă de 16 ani, și-a pierdut viața.
În perioada de referință, au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 8 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Hodoșa (6) și Siculeni (2) și 4 mesaje privind avertizări meteorologice COD ROȘU de averse torențiale peste 50 l/mp, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice, ce au vizat localitățile Vlăhița, Sânsimion, Sânmartin, Tușmnad, Sântimbru și Cozmeni.
În ultimele două zile, județul Harghita s-a aflat sub incidența avertizărilor meteorologice COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată. În cursul zilei de ieri, 3 iulie a.c., au fost înregistrate avarii, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică,  în 13 localități din județul nostru: Miercurea Ciuc, Teleac, Alexandrița, Obrănești, Vasileni, Nicolești, Petecu, Dârjiu, Mujna, Ulieș, Daia, Iașu, Ighiu însumând un număr total de 3203 consumatori nealimentați, situațiile fiind remediate, în cel mai scurt timp, de către echipajele furnizorului de energie electrică, iar utilizatorii realimentați integral.
Traficul rutier fost temporar blocat pe DN 11B, localitatea Cozmeni, din cauza a 3 copaci rupți de vânt, căzuți pe carosabil. Pompierii voluntari din cadrul SVSU Cozmeni și Misentea au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea: în localitatea Cozmeni au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe cablurile electrice, iar în localitatea Misentea, pentru degajarea unui copac rupt de vânt și căzut pe carosabil.
 Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                       
 
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii