Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 01.04.2022

ro

01 Apr, 2022 13:46 620 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
          Misiunile zilei de ieri, 31 martie
Ultima zi a lunii martie a fost o altă zi solicitantă pentru pompierii militari harghiteni. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenții în sprijinul comunităților reprezintă câteva exemple dintre cele 12 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (31.03.2022). Pompierii au intervenit pentru stingerea a 3 arderi necontrolate de vegetație uscată, fiind afectate peste 35 ha de teren, în localitățile Căpâlnița (zona 17 Sate), Gheorgheni și Toplița, precum și în alte 3 intervenții în sprijinul comunităților.
Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a acționat, ieri, cu autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime, pentru fixarea unei bucăți de table metalice pe acoperişul unui bloc de 10 etaje, situat pe strada Kossuth Lajos din municipiul Miercurea Ciuc. Elementul de tablă din structura acoperișului s-a desprins din cauza vântului, punând în pericol siguranța trecătorilor.
Alte șase intervenţii, înregistrate în cursul zilei de ieri, au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (cazuri SMURD), pe timpul acestora fiind asistate cinci persoane adulte și un copil, de către paramedici. Una dintre aceste misiuni a avut loc în urma unui eveniment rutier, produs pe raza localității Lupeni. Echipajul de prim ajutor a evaluat și asistat medical o victimă, care prezenta multiple traumatisme, necesitând transportul la spital, pentru investigații suplimentare.
Totodată, în această dimineață, au avut loc 2 misiuni de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a producerii unor defecțiuni electrice, în localitățile Toplița și Dealu, problemele fiind remediate, în scurt timp, de către echipajele furnizorului de energie electrică.
Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.  
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii