Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 01 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita 16 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore

ro

06 Dec, 2023 13:45 448 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
 
16 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore
 
În ultimele două zile, 04-05 decembrie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat 19 intervenții; dintre acestea 16 au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 16 persoane aflate în dificultate, iar echipajele operative au intervenit cu promptitudine pentru stingerea a două incendii, precum și pentru o misiune de transport persoană supraponderală în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Miercurea Ciuc.
Luni, în jurul orei 15:30, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc și SVSU Plăieșii de Jos au acționat, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu izbucnit la  o anexă gospodărească, din localitatea Plăieșii de Jos. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție, pe aproximativ 100 mp, fără pericol de propagare. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, după aproximativ două ore, nefiind înregistrate victime.  În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind acțiunea unor persoane iresponsabile, au ars sau au fost deteriorate anexa gospodărească pe circa 100 mp, 2 remorci auto, 2 anvelope de tractor, 2 cositoare, 5 biciclete, 20 de baloți de fân, cărucioare pentru copii, o tricicletă, 2 t de fân și o remorcă pentru bicicletă.
Tot pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină, ieri, 05.12.2023, și în municipiul Miercurea Ciuc, pe Aleea Șuta, unde o anexă gospodărească, folosită ca și locuință, a fost cuprinsă de flăcări, cauzate cel mai probabil de sistemul de încălzire defect, neizolat termic corespunzător. La sosirea salvatorilor la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de cca. 100 mp, fără pericol de propagare. Din fericire s-au înregistrat doar pagube materiale, evaluate la circa 25.000 de lei.
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii militari harghiteni reamintesc cetăţenilor:
  • asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
  • asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi funcţionării acestora la parametrii normali.
În continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie și sunt pregătite să gestioneze cu eficiență situațiile de urgență înregistrate în dinamica operativă.
            Informații despre pregătirea în situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.      
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii