Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 25 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Proiectil, găsit la Băneasa

ro

08 Feb, 2024 15:45 348 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 44 din 08.02.2024
 
 
Proiectil, găsit la Băneasa
 
Un proiectil a fost găsit, în această după-amiază, pe un teren din localitatea Băneasa. Cel mai probabil, acesta a fost scos la suprafață în urma lucrărilor agricole. Bărbatul care a văzut obiectul respectiv și-a dat seama că poate face parte din categoria muniției neexplodate și a cerut ajutor.
La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu și un echipaj de Poliție. Specialiștii ISU au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm. Muniția a fost ridicată, urmând să fie distrusă.
În anul 2023, pe raza județului Giurgiu au fost găsite 37 de muniții și elemente de muniție, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartușe de infanterie etc.
Informare preventivă  
Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.  Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.
Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii