Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Proiectil exploziv, găsit în urma unor lucrări agricole

ro

23 Mar, 2023 15:44 605 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 119 din 23.03.2023
 
Proiectil exploziv, găsit în urma unor lucrări agricole
 
În timp ce desfășura lucrări agricole pe un teren din localitatea Mihăilești, un bărbat a observat un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta a anunțat Poliția din oraș, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului și a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, solicitând sprijinul pirotehnicienilor din cadrul ISU Giurgiu. Până la sosirea acestora, au asigurat zona, astfel încât să nicio persoană să nu se apropie de muniție.
În urma verificărilor efectuate, pirotehnicienii au stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 120 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.
         De la începutul anului, au mai fost descoperite patru proiectile explozive de calibrul 76 și 100 mm, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, o grenadă defensivă și șapte cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm, în pădurile din localitățile Călugăreni și Săbăreni și pe terenuri din Giurgiu, Stoenești, Slobozia și Vlad Țepeș.
         Informare preventivă
         Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
         În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.
Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.
         Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.
         Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii