Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu O altfel de zi, alături de pompieri

ro

20 Mar, 2023 12:35 694 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 108 din 20.03.2023
 
 
O altfel de zi, alături de pompieri
 
Avem voie să ne jucăm cu focul?”, “Pornim singuri aragazul?”, “Putem umbla la prize sau întrerupătoare?- NU! Au răspuns, în cor, copiii de la o grădiniță privată din municipiu, care au vizitat, în această dimineață, Detașamentul de Pompieri Giurgiu.
Atât educatoarele, cât și copiii și-au dorit să petreacă o oră alături de pompieri, pentru a afla mai multe informații despre activitatea acestora, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni evenimentele precum incendiile sau accidentele la joacă sau acasă.
Copiii au avut ocazia să vadă autospecialele de stingere a incendiilor, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.
Ca de fiecare dată, șenilata și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime au fost adevărate puncte de atracție, iar copiii au demonstrat că nu au frică de înălțime.  Cei mai îndrăzneți dintre aceștia au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.   
Astfel de activități vor fi organizate și în perioada următoare, la cele două subunități din Giurgiu și Bolintin Deal, după cum urmează:
  • 29.03.2023, ora 09:30 la Detașamentul de Pompieri Giurgiu (Grădinița cu Program Normal nr. 8 Giurgiu);
  • 29.03.2023, orele 10:00-13:00 la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal (Școala Gimnazială “Banu Băleanu” din Bolintin Deal).
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii