Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:16 02 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Mai pregătiți, alături de pompieri

ro

31 Mar, 2023 12:36 357 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 132 din 31.03.2023
 
 
Mai pregătiți, alături de pompieri
 
Programul “Școala Altfel” s-a încheiat, astăzi, cu vizita elevilor de la Școala Gimnazială “Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu. Aceștia și-au dorit să petreacă o oră alături de pompieri pentru a afla cum pot preveni situațiile de urgență, dar și pentru a-i cunoaște pe salvatori.
Ei au fost întâmpinați de pompieri, care le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol.
Și cum cel mai ușor poți învăța din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care copiii ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță. Printre acestea se numără:
  • nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;
  • nu imitați lucrurile periculoase pe care ne le vedeți pe rețelele de socializare și nu acceptați provocările persoanelor necunoscute;  
  • nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
  • nu vă jucați în zona căilor ferate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;
  • dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba;
  • nu mergeți la scăldat fără părinți sau neînsoțiți de un adult din familie.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii