Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Intervenții SMURD

ro

17 Oct, 2023 11:00 504 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 16.10.2023, ora 08:00 – 17.10.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 31 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
 
         (ora 13:12) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au acționat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, în municipiul Câmpulung, strada Lascăr Catargiu, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere ale incendiilor la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma accidentului, echipajul medical a preluat două persoane cu atac de panică și zgârieturi la nivelul feței.
 
         (14:27) Colegii noștri de la Punctul de Lucru Tigveni și Detașamentul de Pompieri de Pompieri Pitești au fost solicitați să acționeze cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, la un accident rutier produs în localitatea Morărești, în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism. În urma incidentului, o persoană de sex masculin, în vârstă de 48 de ani, a suferit un atac de panică și i s-a acordat primul ajutor, nefiind necesar transportul ulterior la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
 
         (ora 06:32) Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, la un accident rutier produs în municipiul Pitești, strada Calea Câmpulung, în care au fost implicate două autoturisme și un autotren. Echipajul medical a preluat o persoană de sex masculin, în vârstă de 60 de ani, care prezenta atac de panică. În urma monitorizării, nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice în zonă, până la înlăturarea oricărui pericol.
 
            De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 23 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.        
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii