Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș-Intervenții SMURD

ro

12 Apr, 2023 12:31 406 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 11.04.2023, ora 08:00 – 12.04.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 46 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INCENDII:
         (ora 19:18) Pompierii au intervenit în localitatea Rătești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei locuințe. Salvatorii au intervenit cu două autospecialele pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, și o ambulanță SMURD, alături de personal sosit de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Flăcările se manifestau în apropierea coșului de fum, pe o suprafață de aproximativ 20 mp de acoperiș, iar intervenția promptă a colegilor noștri a făcut că incendiul să nu se extindă la întregul acoperiș. Nu au fost victime ale evenimentului.
       (ora 20:00) Un echipaj de pompieri cu o autospecială pentru stingerea incendiilor a intervenit în localitatea Călinești pentru stingerea unui incendiu care a afectat o suprafață de aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Relieful era greu accesibil, însă pompierii au ajuns la focare și au reușit să le stingă.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         (ora 14:34) Colegii noștri au intervenit în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme pe raza orașului Topoloveni. La fața locului s-au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor, nefiind identificate victime.
 
         (ora 16:47) Pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Cotmeana în cazul unui accident rutier în care un autotren cu remorcă s-a răsturnat în afara părții carosabile. Forțele de intervenție au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor și au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin în vârstă de 62 de ani, rănită în zona capului și la membrul superior drept. După acordarea îngrijirilor medicale, victima a fost transportată la spital de către un echipaj SMURD.
         (ora 17:10) Un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție a asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme pe raza municipiului Câmpulung. La fața locului a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean care a preluat o victimă.
                  
         De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 24 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii