Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

18 Jun, 2024 14:41 380 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 17.06.2024, ora 08:00 – 18.06.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 40 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a patru incendii izbucnite pe teritoriul județului nostru. În urma acestora, au ars vegetație uscată și mărăciniș, parțial două culturi de grâu, precum și două utilaje agricole.
          Suprafața de teren afectată a fost de peste 100.000 mp, după cum urmează:
- aproximativ 37.500 mp din două culturi de grâu în localitatea Popești;
- aproximativ 6.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș în municipiul Pitești;
- aproximativ 60.000 mp de vegetație uscată și litieră dintr-o pădure din localitatea Leordeni;
- aproximativ 100 mp și un tractor cu un utilaj agricol parcate într-o gospodărie din localitatea Șuici.
 
          Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la trei evenimente rutiere în care au fost implicate cinci vehicule, pompierii asigurându-se de evitarea izbucnirii unor incendii, iar echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma incidentelor, au rezultat patru victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior, trei dintre acestea au avut nevoie de transport la spital.
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 30 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii