Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

16 Apr, 2024 15:19 330 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 15.04.2024, ora 08:00 – 16.04.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 54 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          În perioada de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci arderi necontrolate, în urma cărora au ars vegetație uscată, mărăciniș, deșeuri combustibile solide, un gard din lemn și o anexă gospodărească.
          Acestea s-au produs după cum urmează:
- în localitatea Micești, un incendiu a ars vegetația de pe aproximativ 5 mp și o anexă gospodărească de aproximativ 40 mp în care se aflau circa 7 mc de lemn de foc;
- în localitatea Mălureni, a ars vegetația de pe o suprafață de teren de aproximativ 500 mp;
- în orașul Mioveni, un incendiu s-a manifestat la deșeuri din lemn și cauciuc, precum și la vegetația uscată de pe aproximativ 100 mp;
- în localitatea Bradu, două incendii au ars vegetația uscată de pe aproximativ 1700 mp de teren, circa 15 m de gard din lemn și aproximativ 600 kg de deșeuri din cauciuc și mase plastice.
Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
          În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la două evenimente rutiere în care au fost implicate șapte vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipaje SMURD și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma accidentelor au fost identificate două victime, una dintre acestea fiind transportată la spital.  
 
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 37 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii