Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

29 Mar, 2024 14:02 286 Marime text

 

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 28.03.2024, ora 08:00 – 29.03.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 34 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          Utilizarea focului deschis pentru arderea vegetație, a resturilor vegetale și a altor deșeuri au făcut din nou pagube pe parcursul zilei de ieri, când pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, care s-au manifestat după cum urmează:
- în localitatea Rătești, unde au ars aproximativ 50 de tone de gunoi de grajd depozitat într-o grădină;
- în localitatea Ungheni, unde au ars aproximativ 150 mp de vegetație uscată de pe un teren viran;
- în localitatea Priboieni, unde a ars vegetația uscată de pe aproximativ 200 mp de teren.
 
          Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
         În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la două evenimente rutiere în care au fost implicate patru vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma accidentelor au fost identificate patru victime, iar după evaluare, două dintre acestea au fost transportate la spital.
        
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 19 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii