Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

19 Mar, 2024 10:10 354 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 18.03.2024, ora 08:00 – 19.03.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 45 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          (ora 18:11) Trei echipaje de pompieri au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Stolnici. La fața locului, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 79 de ani, care a suferit arsuri în zona feței. Pacientul nu a avut nevoie de transport la spital. Pe timpul misiunii de stingere, pompierii au evacuat o butelie cu gaz care ardea. În urma incendiului, s-a constatat că au ars o încăpere a anexei, unde se afla o bucătărie, și acoperișul acesteia.
         
          Pentru a preîntâmpina evenimente nedorite, pompierii vă recomandă câteva reguli ce vă pot salva viața și bunurile:
•        buteliile se folosesc numai în poziţie verticală; se interzice folosirea lor înclinate, culcate sau răsturnate;
•        pentru montarea buteliei la consumator (soba de aragaz) se folosesc racorduri flexibile sau furtunuri de presiune din cauciuc standardizate, nedeformate şi fără fisuri;
•        se interzice utilizarea furtunului de racordare neomologat pentru gaze, fixat necorespunzător, uzat, în stare defectă sau cu lungime mai mare de 1,00 m;
•        buteliile nu se păstrează şi nu se folosesc în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare;
•        aprinderea focului se face respectând principiul "gaz pe flacără”; întâi se aprinde flacăra, apoi de deschide robinetul de gaze;
•        verificarea etanşeităţii sistemului butelie - regulator - furtun (racord) - consumator se face numai cu emulsie de săpun (apă şi săpun).
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
          (ora 16:24) Paramedicii SMURD de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Călinești. La locul incidentului, echipajul medical a acordat primul ajutor calificat și a transportat la spital o persoană de sex feminin, în vârstă de 24 de ani, care a suferit răni la cap și acuza dureri în zona abdomenului.
 
          (ora 16:36) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în municipiul Pitești, bulevardul Libertății, pentru a asigura măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, în cazul unui accident rutier produs între două autoturisme. În urma evenimentului nu au fost identificate victime.
        
          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 38 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii