Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

23 Feb, 2024 14:06 370 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 22.02.2024, ora 08:00 – 23.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 48 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          În perioada supusă analizei, pompierii argeșeni au acționat pentru înlăturarea efectelor negative produse de arderile necontrolate ale vegetație uscate și mărăcinișului.
          Numai în acest interval, în județul Argeș, a ars o suprafață de teren de peste 10 ha, iar în una dintre situații, flăcările violente amenințau să se propage la casele din apropiere.
          Incendiile s-au produs, după cum urmează:
- trei incendii pe raza orașului Ștefănești, în urma cărora a ars o suprafață de teren de aproximativ 78.000 mp;
- trei incendii în comuna Bradu, unde au ars aproximativ 29.000 mp;
- un incendiu în comuna Mărăcineni, unde au ars aproximativ 2.000 mp.
 
          Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
          (ora 08:47) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în comuna Albota, DN 65, în cazul unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării, pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor, iar paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 56 de ani, care era rănită la membrul superior stâng și acuza dureri în zona toracelui. În urma evaluării, nu a avut nevoie de transport la spital. 
 
          (ora 12:18) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Bradu au acționat în localitatea Căteasca la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un canal de colectare a apei, de la marginea autostrăzii. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.
 
          Totodată, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 35 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
         Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii