Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 01 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

06 Dec, 2023 11:53 435 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 05.12.2023, ora 08:00 – 06.12.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 38 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII
          (12:35) Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Câmpulung au intervenit cu două autospeciale de stingere a incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în localitatea Mihăiești, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. La locul intervenției s-a constatat că flăcările se manifestau la o anexă gospodărească cu suprafața de aproximativ 40 mp, prezentând pericol de propagare la o casă din apropiere. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit lichidarea incendiului în limitele găsite. Pe timpul misiunii,  paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex masculin, care prezenta atac de panică și nu a avut nevoie de transport ulterior la spital.
 
          (16:06) Pompierii au intervenit în localitatea Țițești în cazul unui incendiu care s-a manifestat la materialele combustibile de la compartimentul motor și de la bordul unui tractor. Nu au fost identificate victime.
 
          (19:47) Pompierii de la Detașamentul Pitești și Pichetul Vedea au intervenit în localitatea Cocu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Echipajele de pompieri au constat că flăcările se manifestau la o casă de aproximativ 40 mp. Salvatorii au acționat pentru stingerea incendiului, precum și pentru evacuarea unor bunuri din interiorul locuinței. Nu au fost identificate victime.
 
          (22:52) Detașamentul de Pompieri Câmpulung a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la un coș de fum al unei locuințe din municipiul Câmpulung. Salvatorii ajunși la locul evenimentului au constatat că ardea funinginea de pe interiorul coșului de fum, incendiul fiind lichidat înainte să afecteze elemente din acoperișul imobilului.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         (17:45) Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în municipiul Pitești pentru a acorda primul ajutor calificat și pentru a transporta la spital un pieton care a fost victima unui eveniment rutier. Echipajul a preluat persoana de sex masculin în vârstă de 23 de ani, care prezenta leziuni la membrele inferioare și la membrul superior drept.
 
         (17:09) Echipajul SMURD de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în localitatea Stâlpeni, în cazul unui eveniment rutier soldat cu o victimă (pieton). Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat pacientului în vârstă de 51 de ani, care a suferit leziuni la nivelul capului, fără să aibă nevoie de transport ulterior la spital.
 
         (19:56) Două echipaje de pompieri au intervenit în localitatea Albota, cu o autospecială pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, în cazul unui eveniment rutier produs între două autoturisme. Acestea au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire ale incendiilor și a asistenței medicale la nevoie, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. La locul intervenției, salvatorii au identificat două victime, care au fost preluate și transportate la spital. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex feminin în vârstă de 28 de ani, care prezenta un traumatism în zona feței.
 
         De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 28 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   
 
                   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii