Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

22 Nov, 2023 13:11 472 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 21.11.2023, ora 08:00 – 22.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 48 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
          (17:49) Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit în orașul Mioveni, în cazul unui incendiu izbucnit la un copac. Echipajul a acționat prompt și incendiul a fost lichidat fără a se înregistra alte pagube în curtea proprietății pe care se afla copacul.
          (ora 18:32) Pompierii de la Detașamentele Mioveni și Curtea de Argeș au intervenit în localitatea Pietroșani, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al localității Domnești, în cazul unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească și acoperișul unei case, existând pericol de propagare la o locuință din imediata vecinătate. Salvatorii au ajuns la fața locului cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de o autospecială de stingere de la SVSU Domnești. S-a evitat ca flăcările să ajungă la casa din apropiere, iar incendiul a fost oprit din dezvoltare la camerele etajelor inferioare ale locuinței. Pe timpul misiunii, paramedicii SMURD au monitorizat două persoane de sex feminin în vârstă de 73 și 62 de ani, care prezentau atac de panică și nu au avut nevoie de transport ulterior la spital. În urma incendiului s-a constatat că au ars anexa de aproximativ 30 mp și acoperișul casei pe aproximativ 200 mp.
          (00:40) Trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș și Punctul de Lucru Tigveni au intervenit cu două autospeciale de stingere ale incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, în cazul unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Sălătrucu. La fața locului, forțele de intervenție au primit sprijin de la personalul din cadrul SVSU Sălătrucu, lucrând împreună pentru localizarea și lichidare incendiului. După evaluarea pagubelor, s-a constatat că flăcările au distrus anexa de aproximativ 40 mp, bunurile depozitate în interior și aproximativ 500 kg de fân. Echipajul SMURD a monitorizat o persoană în vârstă de 66 de ani, care a suferit atac de panică și nu a avut nevoie de transport la spital.
 
            Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, tot mai multe incendii în gospodării au izbucnit din cauza sistemelor de încălzire exploatate fără respectarea normelor de prevenire, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, vă reamintim câteva măsuri care trebuie respectate:
            ✅  Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
✅ Folosiţi materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✅  Utilizați soba cu uşiţa închisă;
✅  Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
✅  Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
✅  NU aşezaţi în apropierea mijloacelor de încălzire sau pe acestea materiale combustibile;
✅  NU lăsați mijloacele de încălzire nesupravegheate și decuplaţi-le ori stingeți focul înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
✅  NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă.
 
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la șase evenimente rutiere în care au fost implicate 13 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate șapte victime, iar pentru patru dintre acestea a fost necesar transportul la spital.
 
          De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit în teritoriu în 38 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
 
                   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii