Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

09 Nov, 2023 10:58 514 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 08.11.2023, ora 08:00 – 09.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 27 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
                            
(ora 18:46) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, în comuna Băiculești, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent la o anexă (fânar), pe o suprafață de aproximativ 120 mp și prezentau pericol de propagare la o locuință învecinată. În urma evenimentului, au ars generalizat fânarul și în jur de 400 baloți din plante furajere. Echipajul medical nu a identificat victime.
 
                     
(ora 22:49) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat în comuna Moșoaia, Calea Drăgășani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că incendiul se manifesta într-o încăpere, unde au ars obiecte de mobilier și aparatură electrocasnică. Prin intervenția operativă a salvatorilor, s-a reușit evitarea propagării flăcărilor la întreaga locuință. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 78 de ani, care prezenta intoxicație cu monoxid de carton și a suferit atac de panică. În urma monitorizării, pacienta a refuzat transportul la spital.
                            
(ora 07:17) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Băbana, satul Slătioarele. În urma evenimentului, au ars elemente de construcție din lemn din structura acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 40 mp și s-a degradat învelitoarea din tablă a acestuia. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul prezenta pericol de propagare la întreaga locuință, iar prin intervenția promptă s-a reușit limitarea flăcărilor. În urma evenimentului nu au fost identificate victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         
(ora 20:45) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat în municipiul Pitești, bulevardul I.C. Brătianu, la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Paramedicii SMURD au preluat o persoană de sex feminin, în vârstă de 38 de ani, care prezenta atac de panică și un traumatism la nivelul capului. În urma monitorizării, nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.
De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit în teritoriu în 18 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.    
                 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
 
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii