Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

02 Nov, 2023 11:43 499 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 01.11.2023, ora 08:00 – 02.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 39 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
INCENDII:
         În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată. În uram evenimentelor a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 210.000 mp.
         Acestea s-au produs, după cum urmează:
- localitatea Buzoești, unde au ars aproximativ 150.000 mp de vegetație uscată, mărăciniș și miriște rămasă în urma recoltării cerealelor. În sprijinul pompierilor, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Buzoești a intervenit cu un tractor pentru brăzdarea terenului, delimitând zona, oprind astfel incendiul din propagare;
- localitatea Băiculești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de teren de aproximativ 60.000 mp;
- orașul Mioveni, unde au ars aproximativ 30 mp de vegetație uscată. Pompierii, prin intervenția operativă la fața locului, au reușit să stingă incendiul, care prezenta pericol de propagare la un lan de porumb din apropiere;
- comuna Rociu, unde au ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată;
 
 
Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
         ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
         (ora 08:46) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în localitatea Bascov pentru a asigura măsuri specifice de prevenire ale incendiilor, la un eveniment rutier produs între un autocar și un atelaj (căruță). Salvatorii nu au identificat victime.
 
         (ora 13:15) Două echipaje de pompieri, cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul Mioveni, au intervenit în localitatea Bălilești, în cazul unei persoane care ar fi fost surprinsă sub un mal de pământ, pe timpul executării unor lucrări la canalizarea localității. Forțele de intervenție au identificat o persoană de sex masculin, în vârstă de 51 de ani, extrasă din șanț, care se  afla în stop cardio-respirator, iar paramedicii SMURD au început imediat manevrele de resuscitare. Ulterior, a sosit și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ), chemat în sprijin, care a continuat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără răspuns, declarându-se ulterior decesul victimei.
 
         (ora 14:07) Un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție a acționat în localitatea Țițești, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului, unul dintre vehicule s-a răsturnat în afara părții carosabile, colegii noștri asigurând măsuri specifice de prevenire ale incendiilor. La intervenție a fost prezent și un echipaj SAJ, pentru asigurarea îngrijirilor medicale, la nevoie, persoanelor rănite.
 
         (ora 07:37) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs în localitatea Drăganu, în care au fost implicate două autoturisme. Forțele de intervenție au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, iar un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă a acordat îngrijiri medicale și a transportat, ulterior, la spital o persoană de sex masculin în vârstă de 67 de ani. Pacientul a fost rănit în zona feței și torace.
 
De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 26 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
                                               
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.         
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii