Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

31 Aug, 2023 11:25 362 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 30.08.2023, ora 08:00 – 31.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 38 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
         INCENDII:
         (ora 20:12) Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocamion care se afla în mers pe strada Rotărești din localitatea Bascov. La sosirea echipajelor, ardeau elemente combustibile de la compartimentul motor, fiind deteriorată partea dreaptă din față a vehiculului. În urma evenimentului nu au rezultat victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI: 
         (ora 12:16) Pompierii au intervenit în comuna Bascov cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unei conducte de gaz spartă pe timpul unor lucrări la rigolele de scurgere a apei. Pentru înlăturarea oricărui pericol, forțele de intervenție au evacuat 15 persoane de la o unitate de cazare din apropierea averiei și au opririt traficul în zonă. A fost anunțat și distribuitorul de gaze, care a luat măsurile ce se impun. Echipajul medical nu a identificat victime.
         (ora 15:19) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat în municipiul Pitești, strada Lânăriei, în cazul unui eveniment rutier produs între o motocicletă și un autoturism. În urma evenimentului a rezultat o victimă de sex masculin, motociclistul, care în urma monitorizării a fost transportat la spital. După evaluarea paramedicilor, s-a constatat că pacientul în vârstă de 17 ani acuza dureri la membrele inferioare și la coloana vertebrală. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.
         (ora 04:42) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în comuna Drăganu, pe DN 7, la un eveniment rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. De urgență, la locul solicitării, pompierii au acționat cu o autospecială de interventie pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire ale incendiilor și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, pentru a monitoriza și transporta la spital o persoană de sex feminin, în vârstă de 41 de ani, care acuza dureri la membrul superior drept și prezenta un traumatism cranio-facial.
 
                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 26 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii