Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

28 Aug, 2023 14:44 445 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 25.08.2023, ora 08:00 – 28.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 177 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
         INCENDII:
25.08.2023
         (ora 17:01) Două echipaje de  pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul Pitești au acționat în localitatea Drăganu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. La momentul ajungerii forțelor de intervenție ardeau elemente combustibile la nivelul compartimentului motor, cu posibilitate de propagare la întreagul vehicul. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a evitat extinderea flăcărilor la întreaga autoutilitară. În urma incidentului nu au rezultat victime.
 
26.08.2023
         (ora 08:47) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință de pe strada Mihai Eminescu a municipiului Curtea de Argeș. Ajunse de urgență la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisa și prezenta pericol de propagare la întreaga locuință, dar și la construcțiile din vecinătate. În urma incendiului au fost afectate acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 150 mp și bunurile din interiorul a patru camere. Incidentul nu s-a soldat cu victime.
 
         În perioada 25-28.08.2023, pompierii argeșeni au intervenit în cazul a șase situații, pentru stingerea unor incendii care s-au manifestat în localitățile Mihăești, Cotmeana, Rociu, Leordeni, Lunca Corbului și Rucăr, unde au ars aproximativ 10.500 mp de teren și doi copaci.
         Din nou, facem apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și le reamintim că arderile necontrolate sunt interzise prin lege.
         Totodată, nu trebuie trecut cu vederea faptul că aceste arderi pot provoca și accidente rutiere, care se pot solda chiar și cu pierderi de vieți omenești, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe căile de circulație.
         Spune STOP arderilor de vegetație alegând să fii responsabili!
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
25.08.2023
         (ora 17:59) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș (SAJ) în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Anghelești, în cazul unei persoane surprinsă sub un vehicul care s-a răsturnat într-o pădure. Forțele de intervenție au întreprins măsuri pentru extragerea victimei de sub tractor, după care au predat-o în stare de inconștiență echipajului medical SMURD, care a început, de urgență, manevrele de resuscitare, acestea fiind continuate de personal al ambulanței SAJ. Din nefericire, persoana de sex masculin, în vârstă de 57 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.
 
26.07.2023
         (ora 12:06) Două echipaje SMURD de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă au intervenit în localitatea Dârmănești, în cazul unei persoane care a fost rănită după ce s-a răsturnat cu tractorul. La sosirea forțelor de intervenție, victima de sex masculin, în vârstă de 45 de ani, nu se afla sub tractor, însă era în stare de inconștiență, fără a prezenta funcții vitale. Echipajele medicale au început de urgență manevrele de resuscitare, dar, din păcate, victima nu a răspuns acestora, fiind declarat decesul.
 
         În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 12  evenimente rutiere în care au fost implicate 27 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate patru victime, care în urma monitorizării au fost transportate la spital.
         Cel mai important incident s-a produs pe DN7, în data de 26.07.2023, localitatea Cotmeana, și a fost vorba despre un accident rutier produs între un autoturism și un autotren cu o cisternă, încărcată cu etanol. În urma evenimentului, cisterna s-a răsturnat și prezinta scurgeri de combustibil pe la un racord. La fața locului s-a deplasat un alt cap tractor cu cisternă și a preluat încărcătura, cisterna rasturnată fiind repusă pe roți. Existând riscul producerii unui incendiu, pompierii au luat măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situații.
 
 De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 118 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii