Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

25 Aug, 2023 15:21 357 Marime text

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 24.08.2023, ora 08:00 – 25.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 66 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
         INCENDII:
         (ora 18:10) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Cepari. Militarii au constatat că flăcările se manifestau la aproximativ două tone de fân depozitate în interiorul construcției. A existat pericolul de propagare la anexă, însă pompierii au oprit operativ incendiul. În urma evenimentului nu au fost victime.
 
         În perioada menționată anterior, pompierii argeșeni au intervenit în cazul a patru situații, pentru stingerea unor incendii care s-au manifestat pe raza municipiului  Câmpulung și localitățile Căteasca, Morărești și Rătești, unde au ars aproximativ cinci tone de fân și vegetația de pe aproximativ 18.500 mp de teren, fiind afectați și 17 pomi fructiferi.
 
         Din nou, facem apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și le reamintim că arderile necontrolate sunt interzise prin lege.
         Totodată, nu trebuie trecut cu vederea faptul că aceste arderi pot provoca și accidente rutiere, care se pot solda chiar și cu pierderi de vieți omenești, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe căile de circulație.
         Spune STOP arderilor de vegetație alegând să fii responsabili!
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         (ora 01:37) Pompierii au intervenit în localitatea Albota la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-o râpă, oprindu-se la aproximativ 20 m față de nivelul drumului. În urma incidentului, colegii noștri au identificat o victimă în vârstă de 32 de ani, care a suferit un traumatism la cap și zgârieturi la membrele superioare și inferioare. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor calificat, iar ulterior nu a fost nevoie de transportul pacientei la spital. La fața locului, pompierii au asigurat și măsurile specifice de prevenire ale incendiilor.
 
         Urmare a fenomenelor meteorologice manifestate pe timpul CODULUI GALBEN de instabilitatea atmosferică, pompierii argeșeni au intervenit în cinci situații din municipiul Pitești, orașul Ștefănești și localitățile Călinești, Buzoești și Dragoslavele, pentru îndepărtarea efectelor negative produse de vânt. Militarii au intervenit prompt cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor, reușind să îndepărteze copacii și crengile doborâte, ce au afectat circulația pe drumurile publice, un autoturism parcat, un gard și un stâlp de beton.
                  
 De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 37 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.     
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii