Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș - Incendii

ro

16 Aug, 2023 15:20 486 Marime text
 
BULETIN INFORMATIV 
 
         În perioada 11.08.2023, ora 08:00 – 16.08.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 247 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
                                                                                                                        
         INCENDII:

         În perioada 11-16.08.2023, pompierii argeșeni au intervenit în cazul a nouă situații pentru stingerea unor incendii izbucnite la vegetația uscată și deșeuri menajere, precum și la o construcție, la care flăcările au ajuns prin propagarea incendiului de la vegetația din jur.
         În urma producerii incendiilor a fost afectată o suprafață de teren de peste 37.000de mp și au ars aproximativ 60 kg de deșeuri menajere.
         Cea mai mare suprafață de teren a fost afectată în localitatea Stolnici, unde au ars aproximativ 22.000 mp de miriște și vegetație uscată, iar în localitatea Hârtiești flăcările au ajuns la acoperișul unei clădiri dezafectate unde a ars pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
 
 11.08.2023
         (ora 12:54) Pompierii de la Curtea de Argeș și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Domnești au intervenit în comuna Domnești pentru stingerea unui incendiul care a cuprins aproximativ 40 mp din acoperișul unei anexe gospodărești. Echipajele au intervenit prompt, evitând propagarea flăcărilor la vecinătăți. Nu au fost victime ale incidentului.
         (ora 13:06) Cinci echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD au intervenit în orașul Ștefănești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la nivelul acoperișului unei construcții. În incendiu au fost afectate 15 panouri fotovoltaice, acoperișul pe aproximativ 100 mp, pereții despărțitori și pardoseala de la nivelul mansardei. Nu a fost nevoie de intervenția echipajului SMURD, nefiind identificate victime.
 
12.08.2023
         (ora 20:27) Colegii noștri de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit pe raza orașului Topoloveni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bicicletă echipată cu motor termic. La locul solicitării, un echipaj de pompieri a acționat pentru stingerea incendiului izbucnit la motor. Nu au fost identificate victime.
 
13.08.2023
         (ora 02:30) Salvatorii de la Detașamentele de Pompieri Câmpulung și Mioveni au intervenit în localitatea Schitu Golești pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Flăcările au afectat o locuință și anexele lipite de aceasta pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost oprit de pompieri din propagarea la celelalte construcții învecinate și nu au fost victime.
 
13.08.2023
         (ora 17:03) Un echipaj de pompieri a intervenit pe A1, la km 114, pentru stingerea unui incendiul care a distrus un autoturism în proporție de aproximativ 50 %. Salvatorii au oprit flăcările din propagare la întregul vehicul și nu au identificat victime.
 
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
         În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 14 evenimente rutiere în care au fost implicate 16 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate 16 victime, iar în cazul a 11 dintre acestea a fost necesar și transportul ulterior la spital.
         În una din situații, petrecută în comuna Lunca Corbului, a fost vorba despre un autoturism care a intrat într-un cap de pod, rezultând cinci victime, iar pentru trei dintre ele pompierii au efectuat manevre de descarcerare.
         Într-un alt caz echipajele SMURD de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă au intervenit pe raza orașului Mioveni la un eveniment rutier produs între un autoturism și o bicicletă. În urma acestui incident, eforturile echipajelor medicale pentru salvarea biciclistului nu au avut succes, acesta fiind declarat decedat.
        
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii